Molntjänst via CSP

Molntjänst via CSP [Enkel guide]

CSP är en förkortning för Cloud Solution Provider. Kortfattat innebär det användning av ett CSP-program som är en typ av molntjänst. Det är en molntjänst som öppnar upp för helt nya möjligheter. Funktioner, support och smarta lösningar är bara en del av allt som går att ta del av i en molntjänst via CSP. Det är Microsoft som står bakom denna tjänst som heter: Microsoft Cloud Solution Partner. Via olika anslutna partners kan ni som företag välja att använda molntjänsten.

Molntjänst via CSP

Varför välja molntjänst via CSP?

Till att börja med riktar den sig till företag som arbetar och hanterar mycket information online. Istället för att spara allt på lokala servrar sparas allt i molnet och går alltid att komma åt från hela världen. Det skapar och ger en gemensam plattform av molntjänster vilket i sin tur ofta leder till att system och processer kan flyta bättre. Det ger därför mycket mervärde på en rad sätt, som extra stöd och support. Nedan kommer vi att gå igenom några av de fördelar som användare av Microsoft CSP oftast uppskattar.

Riktigt stort kundfokus

Det finns många aktörer och företag att välja på, så för att lyckas måste det företag som levererar tjänsten kunna erbjuda något utöver det vanliga. Vad är det i Microsoft CSP som är så bra? Microsoft CSP öppnar upp för helt nya möjligheter då tjänsten inte enbart är en ren molntjänst utan är kompatibelt med en rad olika lösningar. Det är ett väldigt flexibelt program där det går att anpassa och utforma programmet till era önskemål och behov.

Lägg till och ta bort program och skapa ett skräddarsytt program. Program och funktioner finns utvecklade för olika branscher och inriktningar. På så sätt går det att fortsätta använda även om nya grenar och områden tillkommer inom det egna företaget. Bara att fortsätta anpassa till en helt optimal tjänst.

Bra finanslösningar

Även finanslösningar i Microsoft Cloud Solution Partner är utformat för att vara väl fungerande. Leverantören av tjänsten kan välja och skapa en faktureringscykel som ni kommer överens om. Programmet kostar inget i förskott utan debiteringen sker i efterskott precis som många andra abonnemang. Därför är det absolut vanligaste att få en månadsfaktura att betala. Inget behov av att fylla i kreditkortsuppgifter eller annat. Istället är det en faktura som från vilket annat företag som helst.  

Personlig support

Har ni någon gång sagt att det är roligt och givande att behöva vända sig till flera olika aktörer när något problem uppstår? Förmodligen aldrig. Även om ni har valt att ansluta flera tjänster till er CSP har ni endast en support att vända er till. De kommer att hjälpa er med alla frågor och finnas där för hjälp. Hjälp kan handla om problem som uppstår eller för att få råd om hur olika program fungerar och samarbetar med varandra.

Istället bygger ni upp en personlig relation och det blir en mer unik upplevelse än anonym support hos storföretag. På så sätt kommer också supporten att kunna hjälpa till ur ett kundunikt perspektiv helt på era villkor. Eftersom att det är just en molntjänst blir det lätt för supporten att koppla upp och se vad ni menar och kunna ge konkreta tips och råd.

Lägga till och ta bort delar i tjänsten

Vid en molntjänst via CSP finns det ingen bindningstid att ta hänsyn till. Det betyder att allt eftersom behovet och förutsättningarna förändras kan ni också lägga till eller ta bort delar i tjänsten. Förstklassiga programverktyg som gör arbetet enklare att utföra och program som är utformade för varje bransch. 

Genom att det alltid går att lägga till eller ta bort blir det också lättare att testa olika funktioner. Ingen bindningstid att ta överväga vid varje beslut. I tjänsten är det dessutom så att ni betalar utifrån hur mycket ni använder det. Mindre program innebär också en lägre månadskostnad. 

Hjälper företaget att växa

Tid är pengar som ordspråket säger, vilket molntjänst via CSP kan visa på. Alla smarta och smidiga lösningar, kombinationen med en fantastisk support och en helhet som är väldigt enkel att använda gör att många företag upplevt en stor effektivisering i sitt arbetssätt på flera plan. Denna effektivisering leder till mindre tekniskt strul, medarbetarna kan helt enkelt lägga sin tid på rätt säker istället för att arbeta med program som inte är speciellt kompatibla.

Program och funktioner som är kompatibla med varandra kan vara svåra att hitta. Välj en molntjänst som är kompatibel med alla operativsystem och fungerar tillsammans med varandra. Inge frågetecken eller funderingar, utan det ska gå snabbt att komma igång och koppla ihop flera program med varandra.

Hjälper företaget att växa

Nackdelar med CSP

Ovan räknar vi upp många fördelar med CSP, finns det verkligen inget som är dåligt? Det är svårt att se konkreta nackdelar med tjänsten då den hela tiden fortsätter att ge. Microsoft CSP har förstått att inget företag är det andra likt och därför byggt upp sin utformning runtomkring det. Svaret blir därför att nej, det är svårt att peka på konkreta nackdelar.

Har inte företaget behov av molnlagring är det inte heller aktuellt att överväga denna typ av tjänst. Finns behovet både av molnlagring och andra bra lösningar blir CSP ett bra val för många.

Relaterat: Installera Teams på PC

Använd molntjänst via CSP

För att sammanfatta det som står i artikeln är Microsoft CSP ett väldigt bra val. Genom att bygga och utforma efter ert personliga behov blir tjänsten skräddarsydd att passa er. Förändras förutsättningarna på företaget är det bara att låta tjänsten förändras också. Supporten finns där hela tiden och kan vara mycket närmare än annan support som vi vanligtvis är van med.