3 sätt att skydda sig mot “IT-kriminella” som företagare

3 sätt att skydda sig mot “IT-kriminella” som företagare

Företagare behöver hålla sig mer skyddade än någonsin i dagens IT-klimat. Här är 3 effektiva metoder du kan använda i ditt företag för att garantera en högre säkerhet mot cyber-attacker

1. Använd lösenordshanterare.

Nästan två tredjedelar av människor förlitar sig fortfarande på minne för att återkalla lösenord

Men 1 av 5 behöver ändra sina lösenord minst flera gånger i veckan eftersom de glömmer de.

Om dina anställda jobbar hemifrån så kan konsekvenserna bli att de skriver sina lösenord på post-it lappar som sedan kan ses av släkt, vänner och kanske städare om de anlitar hjälp för det. Så vad är lösningen?

En lösenordshanterare samlar ALLA dina lösenord (och dina anställdas lösenord) på ett krypterat och centraliserat ställe, som du låser med ett så kallat “master password”, dvs ETT enda lösenord. Om du gör detta så har du redan skyddat dig bättre än vad 80% av Sveriges befolkning gör.

2. Använd 2-faktors-autentisering

Enligt en rapport som Microsoft gjorde under 2019 så stoppar 2-faktors-autentisering 99.9% av alla automatiserade cyberattacker mot ditt företag.

Hur fungerar det i praktiken? Det är helt enkelt en ytterligare säkerhetsåtgärd som tas när du loggar in någonstans.

Tänk såhär:

1-faktors-autentisering är när du loggar in med ett lösenord, och 2-faktors-autentisering är när du loggar in med lösenord + en till kod.

Om du vill skydda företagets lösenord, bankuppgifter och uppgifter om dina kunder så är 2-faktors-autensiering starkt rekommenderat.

3. Skapa en rutin för om det värsta händer: en cyberattack mot ditt företag

När en cyberattack sker så finns det en sak som är viktigare än något annat – din förmåga att kunna hantera situationen snabbt.

Det finns 7 steg som varje företag bör ta när de utsätts för en cyberattack. Klicka här så kan du ladda ner vår checklista och sedan implementera den i ditt företag kostnadsfritt.